Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
Czytali temat:
(5170 niezalogowanych)
48 Postów

(nekst)
Nowicjusz
Doszedłem w życiu do momentu, że nic już nie muszę, a przynajmniej niewiele z rzeczy, które wcześniej przyprawiały mnie o bóle głowy. Nie muszę niczego udawać, nie muszę być "przemiły", superinteligentny też nie muszę być.
Być pierwszy albo ostatni, spełniać czyichś urojeń, czyichś wizji, zbawiać czy zabawiać, nie muszę z kimś koniecznie przebywać, żeby się dobrze czuć.
I wszystko wydaje się dużo zdrowsze i poukładane aniżeli przedtem.
.
.
.
.
Jakoś nigdy nie miałem przekonania, że życie polega tylko na tym, aby się podobierać w pary.
Jasne, że bywa przyjemnie, ale przyjemność to jeszcze nie wszystko.
Wydaje się bezpieczne, no ale to taaakie ulotne - niby chcielibyśmy mieć normalny dom, a często wyłażą demony egoizmu, oczekiwań, manipulacji, oskarżeń i się wszystko sypie. No i po "motylkach".
Sorry, może zabrzmi jak z ambony, ale coraz bardziej nabieram przekonania, że większość dorosłych to taka zgraja dzieciaków, których dorosłość sprowadza się do tego, że wraz z wiekiem zmieniają zestaw zabawek na bardziej stosowny i kulturowo dozwolony, podczas gdy prawdziwe źródła problemów leżą odłogiem.
Dlatego też, aby być szczęśliwym z kimś, trzeba niestety od siebie zacząć. Bo nikt nie zbawi, nikt szczęścia na imieniny nie podaruje, nikt na siłę nie wyleczy z głupoty, a od partnera możemy się co najwyżej czegoś nauczyć.
Ja przynajmniej w tym sensie wiele zawdzięczam...swoim ex.
Amen.

"...Pan przecież wie, gdzie jest ukryty ten inny świat, którego pan szuka i wie pan, że jest to świat pańskiej własnej duszy. Tylko w pańskim wnętrzu żyje ta inna rzeczywistość, za którą pan tęskni. Nie mogę panu dać niczego, co by nie istniało już w panu, nie mogę panu otworzyć innej galerii obrazów prócz galerii pańskiej duszy. Nie mogę panu dać niczego prócz sposobności, bodźca i klucza. Pomagam panu ujawnić jego własny świat, to wszystko..."
.
.
.
.
.

Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
8929 Postów
Maniak
Kiedyś Dawno temu gdzieś Tam Hen Daleko , zazdrościłem Ludziom Ich dużej Wiedzy , CWANIACTWA i Ich majętności .

Dlatego jak tylko mogłem , dążyłem do tego , by Ich choć trochę w tym wszystkim DOGONIĆ .
---
I ... "NAGLE" ...
znalazłem się Tutaj ... jeszcze trochę walczyłem , szamotałem się i odgrażałem cichaczem .
---
Aż przyszedł czas na wyciszenie i PYTANIA ...dlaczego ? ... jednak :
- takie zwykłe ...
- takie spokojne ...
- takie pełne prostoty ...
---
I "Świat" ten MÓJ... stał się Łagodny i Prosty ...
Stał się JAŚNIEJSZY ...
Stał się MILSZY ...
... STAŁ SIĘ NORMALNY ...
---
Ech ... Obudziłem się późnym rankiem , a Tu słońce , a tam wiatr ...
---
I od razu , Milej na Mej Nieodgadnionej Duszy ...

Pozdrawiam Świątecznie .
Gabriel
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
4102 Posty
Yatsek :)
(Yatsek)
Maniak
gabriel napisał:
Yatsek zapytał : Casting przeprowadzasz czyli??

nekst odpowiedział :
Łapiesz się
Orientacje chcesz zmienić , czy raczej , pijacki powrót do przeszłości ...!!! ? .

Chyba mam problemy z postrzeganiem swiata wobec tego... bo ja odebralem ten wpis troche inaczej hmmmmmm
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
48 Postów

(nekst)
Nowicjusz
Czy ktoś z dobrych ludzi wie jak zmienić początkową nazwę tematu, coby się przewijała we wszystkich wpisach?

Z góry dziękuję
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
8929 Postów
Maniak
nekst napisał:Czy ktoś z dobrych ludzi wie jak zmienić początkową nazwę tematu, coby się przewijała we wszystkich wpisach?
Z góry dziękuję

Ogólnie to trudna sprawa , jednak spróbuj wejść na pierwszy post , jaki napisałeś i tam zmienić tytuł tematu , jeżeli następnie wyświetli się na początku tekstu .../ odp: / to wróć jeszcze raz i skasuj to również , wpisując znowu to co chcesz by widniało .
---
A może akurat wypali .
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
48 Postów

(nekst)
Nowicjusz

CDN...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
48 Postów

(nekst)
Nowicjusz
gabriel napisał:
CZYŻBY WSZYSTKIE PANIE ... WYWIAŁO ...?

I ŻADNA NIE JEST CHĘTNA !?.

Gdzieś leży zmęczona, skonana
Kołdra z boku, nogi bez ładu
Tyłek na wierzchu wypięty
Jęczy i mruczy coś przez sen
Skonana, zjechana kocica
Hiper-Super Cybersamica...

Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
48 Postów

(nekst)
Nowicjusz
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
2929 Postów
markus d
(Andre ved mark)
Maniak
pewnie bym się zakochał ale nie ta opcja
piszcie kobiety !! chcecie romantyków to nie ma się co pierdzieć w stołek
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
48 Postów

(nekst)
Nowicjusz
A może Panie poszukują jakiegoś mężczyzny o nienagannych manierach...
Hmm...

Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok